Aspecte de dreptul muncii în condiţii de restructurare

Restructurările organizaţionale cum ar fi fuziunile, transferurile de întreprinderi şi restrângerea activităţii pot genera provocări considerabile în ceea ce priveşte resursele umane. Complexitatea acestora, inclusiv armonizarea politicilor sociale, sporeşte considerabil în situaţia în care restructurarea presupune operaţiuni sau entităţi localizate în mai multe ţări, sau când acestea se produc în cadrul unei industrii reglementate.

Lupu & Partners oferă asistenţă pe tot parcursul tranzacţiei, de la asistarea procesului de luare a deciziilor strategice, la întocmirea documentaţiei necesare. Putem participa la negocieri cu autorităţile competente în materie de probleme de dreptul muncii şi să ne ocupăm de cereri colective în diferite jurisdicţii.

Lupu & Partners ofera asistenţă în legatura cu:

  • Stabilirea de calendare provizorii, gestionarea comunicărilor legate de consultările cu reprezentanţii salariaţilor, negocierile cu sindicatele şi administraţiile competente pe probleme de muncă şi întocmirea oricărei documentaţii solicitate
  • Disponibilizări sau concedieri colective, implementarea procesului de încetare a raporturilor de muncă, informarea şi consultarea reprezentanţilor salariaţilor, şi interacţionare cu autorităţile competente în materie de probleme de dreptul muncii

Avocaţii din cadrul diviziei HR & Legal lucrează în strânsă colaborare cu colegi specializaţi pe alte discipline, cum ar fi: consultanţă fiscală, în management, contabilă, financiară şi de audit, pentru a oferi servicii complete, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui client.