Toţi oamenii de afaceri sunt de acord cu importanţa predictibilitătii costurilor în crearea şi dezvoltarea unui business. Printr-o planificare fiscală eficientă putem optimiza şi previziona nivelul cheltuielilor fiscale.

În activitatea noastră, pe baza sistemelor fiscale specifice fiecărei tări, corelate cu acordurile şi convenţiile intenaţionale încheiate între state precum şi cu directivele europene în vigoare, putem identifica soluţiile optime de structurare a afacerilor dumneavoastră astfel încat obligaţia fiscală totală să fie redusă, în limitele respectării tuturor prevederilor legale din toate tările implicate.

Există două categorii principale de jurisdicţii utilizate în activitatea de planificare fiscală internaţională: jurisdicţii cu facilităţi fiscale şi paradisuri fiscale propriu-zise.

Dacă intentionaţi să vă extindeţi afacerea într-o altă tară, sau dacă sunteţi în căutarea diminuării riscurilor şi al costurilor aferente sediilor dumneavoastră internaţionale curente, aveţi nevoie de o strategie internaţională puternică de planificare fiscală.

Planificarea fiscală internaţională implică o analiză completă a prevederilor juridice şi fiscale internaţionale/regionale, precum şi a cerinţelor legale care se aplica în cazul afacerii dumneavoastră la nivel local.

Serviciile noastre de planificare fiscală includ:

  • Dezvoltarea unei structuri eficiente din punct de vedere fiscal menită să atenueze nivelul taxelor şi impozitelor
  • Tehnici de repatriere a profiturilor
  • Consultanţă privind amplasarea companiilor de tip holding
  • Metode de finanţare eficiente fiscal

Planificarea fiscală este o practică legală şi se foloseşte cel mai adesea în contextul alocării profiturilor unui grup de societăţi între jurisdicţii sau al structurilor de tip holding care permit un transfer eficient al cash flow-urilor/resurselor financiare (de tipul dividendelor, finanţării prin împrumut, cîstigurilor de capital din vînzare / lichidare societăţi) între diversele societăţi din grup.

Planificarea fiscală este deci un proces amplu de eficientizare fiscală care influenţează/determina modul în care o societate operează şi care generează beneficii fiscale pe termen lung.