Atragerea de talente şi fidelizarea acestora este o prioritate principală pe agenda majorităţii firmelor. Pe lângă pachetele salariale competitive, firmele de succes oferă angajaţilor şi pachete de beneficii care includ unul sau mai multe din următoarele elemente: pensii, opţiuni de cumparare de acţiuni, pachete de sănătate şi relaxare, etc. De-a lungul ultimilor douăzeci de ani, reglementarile privitoare la pensii şi alte prestatii sociale au devenit din ce în ce mai complexe, în special din punct de vedere tehnic.

Lupu & Partners oferă firmelor asistenţă în legatură cu următoarele aspecte:

  • Remunerare — conceperea şi elaborarea schemelor de salarizare
  • Pensii — stabilirea, derularea, fuzionarea, restructurarea şi desfiinţarea programelor
  • Beneficii — conceperea şi dezvoltarea de pachete cuprinzând asigurare de sănătate, maternitate şi îngrijire pe termen lung
  • Participarea salariaţilor la profit — crearea şi dezvoltarea de programe
  • Planuri de economisire pentru salariaţi — conceperea şi dezvoltarea de programe
  • Probleme apărute ca urmare a fuzionării, preluării sau restructurării unor entităţi

Lupu & Partners prin divizia sa HR & Legal oferă firmelor asistenţă în legătură cu elaborarea strategică de programe şi consultanţă referitoare la procedurile obligatorii, precum şi cu întocmirea documentaţiei juridice necesare. Sprijinim firmele în demersurile lor vizând atragerea de talente de prima mânâ şi fidelizarea acestora prin programe de pensii şi alte avantaje bine gestionate şi eficiente din punct de vedere al costurilor.