MALPRAXIS – „Aspecte medicale și juridice” – 25 noiembrie 2014, Bucuresti

În data de 25 Noiembrie 2014, Lupu & Partners, în parteneriat cu Legal Magazin, vor organiza Conferința MALPRAXIS  – „Aspecte medicale și juridice”, București, Hotel Howard Johnson, sala Iridium.

Conferința cu tema MALPRAXIS – aspecte medicale și juridice își propune să creeze o platformă de dezbatere între sistemul medical, pacienți, avocați experți în drept medical și asigurători.

Organizatorii doresc ca evenimentul să genereze propuneri, sugestii și soluții care să contribuie la creșterea încrederii pacienților în medici și la o reglementare mai eficientă în acest domeniu.

După cum știm, pacienții care consideră că au suferit un prejudiciu cauzat de un medic se pot adresa Comisiilor de monitorizare și competență profesională pentru cazurile de malpraxis, organizate la nivelul direcțiilor de sănătate publică din fiecare județ și București. Conferința MALPRAXIS – aspecte medicale și juridice ar dori să analizeze procesul ulterior comiterii unui act medical prejudicios din toate perspectivele: cea a fizicianului ce este supus erorii, cea a avocatului care dorește despăgubirea clientului prejudiciat, cea a autorităților ce analizează astfel de cazuri, cea a mediatorului ce poate aplana situația de conflict, cea a asigurătorului ce se constituie parte integrantă a procesului.